Jakirović: Kao da su svi samo čekali da Dinamo potone

Trener Modrih nakon velike pobjede

Jakirović: Kao da su svi samo čekali da Dinamo potone

Edmir Škorić

Dinamo je na Rujevici u derbiju 33. kola HNL-a pobijedio Rijeku s 2:1 i tri kola prije kraja ima četiri boda prednosti te je na pragu osvajanja nove titule.

Iako je Rijeka povela golom Marka Pjace u 50. minuti s penala, Dinamo je na kraju preokretom došao do velike pobjede. Prvo je gol dao Bruno Petković u 75. iz slobodnjaka, a u samoj završnici Arber Hoxha zabija za slavlje Modrih.

"Moram priznati da prvo poluvrijeme nismo izgledali dobro. Previše smo bili razvučeni, na poluvremenu smo promijenili sustav.

Presjekao nas je jedanaesterac, ali onda je ekipa pokazala nevjerojatnu mentalnu snagu. Na kraju smo se odbranili jer je Rijeka jako nezgodna na prekidima. Ogromna tri boda u direktnom dvoboju, korak smo bliže cilju", rekao je trener Dinama Sergej Jakirović i dodao:

"Kolega Sopić je Rujevicu opisao onako kako on zna, jako je teško tu igrati, ali Dinamo je danas uspio i sedmi put pobijediti ovdje. Mi smo Hoxhu jako dugo skautirali i na kraju smo od tri opcije doveli njega jer nam je bio najisplativiji. Izvana je sve bilo bubanje cifri. Sigurno mu ovaj gol danas puno znači."

Oglasi

"Sadašnja situacija mi izgleda nestvarno. Prošli smo svašta. Kao da su svi samo čekali da Dinamo potone i da nije dominantan. To je valjda prirodno. Dečki su još jednom pokazali kvalitetu i vratili se na vrh", nastavio je Jakirović i zaključio:

"Osijek je sljedeći. Jako dobra momčad s odličnim trenerom, neće biti lako, ali moramo sve napraviti da osvojimo tri boda. Vjerujem da će biti pun stadion."

Osim protiv Osijeka, Dinamo do kraja igra i protiv Slaven Belupa, te dočekuje na Maksimiru otpisani Rudeš, a ima i dvomeč sa Rijekom u finalu Kupa.

Trener Rijeke, Željko Sopić, nakon utakmice je naravno bio razočaran, te je izjavio:

"Mogu samo reći da prije svega čestitam Dinamu na pobjedi. To vam je sport. Nemam igračima što zamjeriti. Nažalost, danas su karte bile na Dinamovoj strani, što reći, lopta je okrugla.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kad igrate protiv Dinama i imate 26-3 omjer udaraca, kad je njihov prvi udarac u okvir gol, kad u prvom poluvremenu imate 13 udaraca... ponosan sam na igrače. Ovo su mladi igrači, trebat će sada s njima puno pričati. Vjerovatno smo danas izgubili prvenstvo, ali i ja i svi u Rijeci smo ponosni na ove dečke", rekao je trener Rijeke Željko Sopić po završetku meča.

Mislim da smo zaslužili više, ali to je sport. Danas nije išlo, oni su pobijedili i to je to. Danas je svima dopušteno biti malo tužan i ljut, sutra smo vjerojatno slobodni, ali od utorka već krećemo s radom, idemo dalje. Moramo pobijediti sve do kraja prvenstva", zaključio je Sopić.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije