Petar Sučić je od večeras još veći u očima Dinamovaca: "Bez da se pravim pametan, ali mi smo..."
Foto: Pixsell

Petar Sučić je od večeras još veći u očima Dinamovaca: "Bez da se pravim pametan, ali mi smo..."

Admin Čaušević

Dinamo je stigao do velike pobjede i nalazi se na korak od odbrane titule prvaka. Na Rujevici je poslije preokreta savladana domaća Rijeka sa 2:1. Petar Sučić je bio starter, a Sergej Jakirović ga je zamijenio nakon nešto više od sat provedenih na terenu.

Sučić je jedno od otkrovenja sezone u prvenstvu Hrvatske. Bivši veznjak Zrinjskog je kupio sve Dinamovce, a nakon izjave poslije meča sa Rijekom dodantno im je porastao u očima.

Mladi veznjak koji je rođen u Bosni i Hercegovini, a odlučio da igra za Hrvatsku, je oduševio svojim riječima, ali i zrelim razmišljanjem.

"Znali smo da će biti teška utakmica i da će oni ići na pobjedu. Mogu reći bez da se pravim pametan da smo mi Dinamo i da smo mi isto tako došli po pobjedu."

"Izostala je malo bolja predstava, ali to su utakmice gdje ne odlučuje ljepota, nego iskustvo i koncentracija u ključnim trenucima.

"Na kraju majstorija Brune, prelijep gol Hoxhe. Sigurno da smo sretni, idemo u Zagreb sa plus 4. Lijepa prednost, drago mi je zbog svih, znamo kroz što smo sve prošli i evo kako smo se vratili."

Oglasi

"Pokazali smo da imamo karakter. Dat ćemo sve od sebe da ova prednost ostane ista, ako ne i veća te da na kraju slavimo titulu", rekao je 20-godišnjak koji je nedavno na sebe privukao pažnju tako što je igrao fudbal sa mališanima na ulici.

Pobjedu Dinamu, najvažniju u dosadašnjem dijelu sezone donio je Arber Hoxha, bio mu je to prvijenac ove sezone.

"Sretan sam zbog gola i pobjede. Odigrali smo ne baš sjajno prvo poluvrijeme, ali onda smo promijenili formaciju.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Šokirao nas je penal, ali uspjeli smo pokazati karakter i preokrenuti. Ovo je najveći trenutak moje karijeri, postigao sam gol za tri boda koja nose titulu u ligi", rekao je albanski fudbaler.

Dinamo na tri kola do kraja ima četiri boda prednosti i samo svojevrsni harakiri može spriječiti da ne osvoji sedmu uzastopnu titulu prvaka.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti