Tako kaže bivši fudbaler ovog kluba

"Vrijeme je da Wayne Rooney napusti Manchester"

U posljednjih nekoliko mjeseci sve više se špekuliše o tome da je vrijeme Waynea Rooneyja u Manchestrer Unitedu prošlo.

Rooney u posljednje vrijeme ne igra tako često što je u prošlosti bilo nezamislivo. Jedan od onih koji smatraju da je njegovo vrijeme u Manchesrteru prošlo i da treba napustiti klub je bivši fudbaler Crvenih đavola Paul Ince.

Ince je u Unitedu proveo šest sezona (od 1989. do 1995), te je za to vrijeme dva puta osvojio Premiership još u vrijeme Alexa Fergusona prije nego što je otišao u Inter.

Bivši engleski reprezentativac poručuje da Rooney ima još uvijek mnogo da ponudi i da ne bi trebao sjediti na klupi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Da sam ja na njegovom mjestu, u njegovim godinama, definitivno ne bih ostao u Manchester Unitedu. Rooney ima 31 godinu i još uvijek ima mnogo toga da ponudi. On želi igrati i želi igrati svaku utakmicu. Njegovo vrijeme u Manchesteru je prošlo ukoliko mu oni to više ne mogu ponuditi. On je previše dobar da bi bio fudbaler koji se koristi samo ponekad i vrijeme je da ode iz Manchester Uniteda", smatra Ince.

Podsjetimo da je Rooney u januarskom prelaznom roku imao bogatu ponudu iz Kine, ali je odlučio ostati u Unitedu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.