Prva liga FBiH

Sloga slavila protiv GOŠK-a i priključila se u sami vrh

Edmir Škorić

U derbiju 22. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine Sloga je ugostila GOŠK.

Susret Sloge i GOŠK-a pripao je domaćinu, koji je vezao treću pobjedu i dodatno se uključio u trku za prvaka. 

Na početku utakmice Pantić je pucao pored gola gostiju, a u 24. minuti Isanović šutira ravno u gostujućeg  golmana i ostaje 0:0. 

Sljedeću šansu za domaći tim imao je Ibrahimović, ali golman je bio na visini zadatka. Incijativa domaćih urodila je plodom u 42. minuti, kada je Musić postigao lijep gol iz slobodnjaka.

U nastavku utakmice Sloga je došla i do drugo gola. Pobjedu domaćem timu ovjerio je Omerović u 66. minuti. Sloga je zadržala prednost od 2:0, proslavila izuzetno važnu pobjedu i pokušat će do kraja napraviti malu senzaciju i ući u Premijer ligu.

Sloga - GOŠK 2:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sloga: Hamzabegović, Šinik, Moranjkić, Isanović, Radovanović, Ibrahimović, Musić, Širanović, Pantić, Omerović, Ahmetović. 

GOŠK: Sušac, Čolić, Petrović, Bošnjak, Dalmatin, Ereiz, Anković, Zolj, Ramić, Senić, Dodig.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.