GOŠK gostuje Slogi, Travnik traži nove bodove u Gradačcu

22. kolo Prve lige Federacije

GOŠK gostuje Slogi, Travnik traži nove bodove u Gradačcu

S. Mlaćo

Danas se igra svih osam susreta 22. kola Prve lige Federacije naše zemlje.

Lider Travnik u derbiju će u goste Zvijezdi iz Gradačca koja ne pruža dobre partije ove polusezone.

Ipak, ne treba zaboraviti da je Zvijezda prije samo par kola na svom terenu sa visokih 5:1 deklasirala tadašnjeg lidera Bosnu, pa su i timu sa Pirote svjesni da ih čeka težak zadak.

"Što se mene osobno tiče svaka utamica sa Zvijezdom je bila pozitivna. Uvijek je to bila jedna dobra utakmica, puna naboja i do sada svaki put je bila sportska, te se nadam da će i ovaj put da pobijedi sport. Sigurno da smo mi spremni, te idemo sa jednom pozitivnom linijom i očekujem da ćemo to nastaviti i u Gradačcu", jasan je bio iskusni golman Vezira Adis Nurković.

GOŠK iz Gabele će u goste Slogi iz Simin Hana koja u drugom dijelu sezone igra sjajno. Bodove iz Orašja (3:0), izabranici Nermina Bašića žele potvrditi već danas protiv tima iz Hercegovine.

"Očekuje nas teška utakmica sa protivnikom iz samog vrha koji sigurno posjeduje kvalitet. Isto tako imaju i mane koje ćemo pokušai iskoristiti kao i u duelu iz prve polusezone kada smo ih savladali u Gabeli. Na našem terenu smo mi uvijek favoriti bez obzira ko nam dolazi i daćemo sve od sebe da nastavimo pozitivan niz i popravimo bodovni saldo", kazao je 31-godišnji napadač Sloge Igor Radovanović.

“Idemo i gore igrati, pa šta nam Bog da. Važna utakmica za nas, uostalom kao i sve dosad, oni su kvalitetni, a kvalitetni smo i mi”, otkrio je ambicije svog kluba trener GOŠK-a Darko Vojvodić.

Bosna iz Visokog važna tri boda će tražiti protiv bihaćkog Jedinstva.

"Današnja utakmica je izuzetno važna za nas. Mi se nadamo da ćemo  prekinuti ovu neuspješnu seriju rezultata. Smatram da uz maksimalno zalaganje možemo doći do 3 jako bitna boda, a samim tim se ponovo vratiti u utrku za 1. mjesto, koje vodi u Premijer Ligu. Respektujemo ekipu Jedinstva, tako da će momci morati ući u utakmicu sa pravim mentalitetom, ukoliko želimo da pobijedimo kvalitetnu ekipu iz Bihaća", kazao je za nkbosna.ba iskusni trener Bosne Ivo Ištuk.

Velež će u Vrapćićima ugostiti Orašje i očekuje se veoma zanimljiv meč sa dosta pogodaka. 

"Idemo na pobjedu jer drugog izlaza nema. Možda je to i najvažniji meč sezone, s obzirom da bi nam pobjeda ostavila realnu mogućnost da u narednim kolima napredujemo na tabeli i obezbijedimo miran finiš, dok bi svaki drugi ishod zakomplikovao nam situaciju, tim prije što konkurenti igraju dobro i pobijeđuju”, kazao je napadač Veleža Mustafa Mujezinović.

Budućnost iz Bnovića će vrijedne bodove tražiti kod fenjeraša Novog Travnika, a Čapljina protiv Radničkog iz Lukavca.

Bosna Sema je u veoma teškoj situaciji, te timu iz Sarajeva protiv uvijek neugodnog Bratstva iz Gračanice igra samo pobjeda.

"Ekipu Bratstva respektujemo i poštujemo, ali smo u grčevitoj brobi za opstanak tako da izgovora nema. Moramo pobijediti ako želimo da ostanemo u ligi", jasan je bio član Bosna Seme Nedim Oglečevac koji je u dosadašnjem dijelu sezone upisao pet pogodaka i tri asistencije.

Neizvjestan duel očekuje se u Goraždu, gdje će snage odmjeriti Goražde i Rudar iz Kaknja.  Sve utakmice počinju u 16:30 sati.

Prva liga Federacije, 22.kolo:

FK Sloga Simin Han - NK GOŠK

NK Zvijezda - NK Travnik 

NK Bosna Visoko - NK Jedinstvo

FK Bosna Sema - NK Bratstvo 

HNK Čapljina - FK Radnički Lukavac

FK Goražde - FK Rudar Kakanj

NK Novi Travnik - FK Budućnost

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Velež - HNK Orašje

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti