Radovanović: Na svom terenu smo favoriti protiv bilo koga

Napadač Sloge za SportSport.ba

Radovanović: Na svom terenu smo favoriti protiv bilo koga

Samir Mlaćo

Nogometaši Sloge iz Simin Hana pružaju sjajne partije u drugom dijelu sezone Prve lige Federacije naše zemlje.

Nakon pobjede u prošlom kolu nad Orašjem (3:0), izabranici Nermina Bašića sutra će ugostiti GOŠK iz Gabele.

Za SportSport.ba uoči ovog meča je govorio Igor Radovanović, napadač Sloge koji je u Orašju postigao het-trick te bio junak pobjede svog tima.

"Mislim da smo u Orašju odigrali stvarno dobro, postigli tri pogotka i zasluženo slavili. Zasluge idu cijelom timu, pogotovo našem golmanu Hamzabegoviću koji nam je svojim odbranama ulio dodatnu sigurnost i samopouzdanje. Jako sam sretan da sam baš ja bio strijelac sva tri pogotka, međutim, svi su bili plod uigranih akcija. Drugi i treći gol smo posigli poslije prekida koje neprestano uigravamo na treninzima od početka priprema", kazao je Radovanović na početku razgovora za SportSport.ba.

GOŠK je u sjajnoj formi, te u Simin Han dolazi po bodove. Ipak, i Sloga ima svoje ambicije.

"Očekuje nas teška utakmica sa protivnikom iz samog vrha koji sigurno posjeduje kvalitet. Isto tako imaju i mane koje ćemo pokušai iskoristiti kao i u duelu iz prve polusezone kada smo ih savladali u Gabeli. Na našem terenu smo mi uvijek favoriti bez obzira ko nam dolazi i daćemo sve od sebe da nastavimo pozitivan niz i popravimo bodovni saldo", jasan je 31-godišnji napadač.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sloga bi se pobjedom u sutrašnjem meču uključila u borbu za sami vrh tabele. Ipak, Radovanović ističe da njegov tim ima zacrtani cilj.

"Nama je prvi cilj opstanak u ligi i priključak gornjem dijelu tabele. Igramo stvarno dobro, osvajamo bodove i dosta smo kvalitetniji nego u prvom dijelu. U timu vlada odlična atmosfera, imamo sve uslove za dobar rad. U klubu je sve posloženo na svoje mjesto, zna se šta je čiji posao i u takvom ambijentu je lako davati svoj maksimum i postizati dobre rezultate. Ako kluba nastavi napredovati u svim segmentima kao do sada, mislim da ćemo uskoro biti zreli i za veća dostignuća. Ponavljam, za sada nam je opstanak u ligi glavni cilj i jako smo blizu da to i ostvarimo", dodao je Radovanović na kraju razgovora. 

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi