Play-off Eurolige

Može li Darussafaka produžiti seriju protiv Reala?

Ekipe Fenerbahčea i moskovskog CSKA u utorak su obezbijedili plasman na Final Four Eurolige, a imena preostala dva putnika na završni turnir mogli bi saznati večeras.

Košarkaši Real Madrida uspjeli su da vrate brejk i povedu sa 2:1 protiv Darussafake, a večeras će od 18.30 časova u Istanbulu odigrati četvrti duel četvrtfinalne serije Eurolige.

Madriđani su u prvom meču slavili rezultatom 83:75, dok su u drugom doživjeli iznenađujući poraz (84:80). Ipak, u trećem meču odigranom u Volkswagen Areni bili su na visini zadatka, pa su drugim trijumfom u seriji (88:81) došli na korak od plasmana među četiri najbolje ekipe Starog kontinenta.

Na pragu velikog uspjeha je tim Anadolu Efesa, koji vodi sa 2:1 u seriji protiv Olympiacosa. Izabranici Velimira Perasovića uspjeli su da "otkinu" jednu pobjedu na strani i potvrde brejk iz Pireja.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Četvrta utakmica između Anadolu Efesa i Olympiacosa na programu je večeras od 20.15 časova u Istanbulu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.