Trijumf Efesa na krilima Dunstona

Poraz Olympiakosa u Istanbulu

Trijumf Efesa na krilima Dunstona

E. Škorić

Anadolu Efes je u trećem duelu četvrrtfialne serije Eurolige sa 64:60 savladao Olympiakos i poveo je s 2:1.

Efes je bolje otvorio meč, ali je Olympiakos na kraju prve dionice vodio 17:14. Ipak, krajem druge četvrtine turski klub dolazi do šest poena prednosti (33:27).

U trećoj četvrtini domaćin dolazi do maksimalnih 17 poena prednosti, ali se Olympiakos vraća u finišu meča na krilima Vasilisa Spanoulisa.

Bilo je samo minus jedan, no Efes se opet "sabrao", te u završnici izborio pobjedu za vodstvo u seriji. Idući meč igra se također u Istanbulu i Efes ima priliku da prođe u polufinale,dok će tim iz Pireja tražiti majstoricu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Dunston je bio junak Efesa sa nekoliko ključnih šuteva, te je meč završio sa 16 poena i devet skokova, dok je Heurtel dodao 13, a Brown 12 poena. Spanoulis je na drugoj strani ubacio 15 poena. 

U polufinalu su već Fenerbahče i CSKA, a završni turnir igra se u Istanbulu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi