Diarru su odbili na Marakani

"Ne može u Zvezdu, igrao je za Zrinjski i nema renome"

Ljubitelji domaćeg fudbala vjerovatno još uvijek dobro pamte Laminea Diarru, senegalskog napadača koji je nekada pružao fantasične partije u dresu Zrinjskog.

Ovaj fudbaler je u Zrinjski stigao 2005. godine i u Mostaru je proveo dvije godine, nakon čega je napravio transfer u portugalski Beira Mar. No, ubrzo je uslijedio povratak na Balkan i potpis za Partizan, za koji je od 2007. do 2012. godine odigrao 112 utakmica i postigao 56 pogodaka.

Malo je poznato da je Diarra 2006. godine bio ponuđen Crvenoj zvezdi, ali su ga u tom klubu odbili uz obrazloženje da "igranje za Zrinjski nije nikakav garant da će biti dobar i u Zvezdi". U nekadašnjem prvaku Evrope su tvrdili da jedan fudbaler Zrinjskog, pa čak i najbolji strijelac, ne može imati renome da zaigra za Crvenu zvezdu, ali su se gadno prevarili.

Diarra je u dresu Partizana postao prava noćna mora za Zvezdu, kojoj je u derbijima zabio veliki broj golova. Postao je jedan od najomiljenijih igrača među Grobarima, koji ga i danas pamte po dobrom.

Prilikom napuštanja Partizana, najvatreniji navijači crno-bijelih su mu priredili emotivan rastanak, a Diarra je kasnije igrao u turskom Antalyasporu i Goztepeu, te Al Shababu. Upisao je čak i jedan nastup za A reprezentaciju Senegala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.