Partizan i Zvezda nastavili bitku za tron

Vječiti rivali upisali novu pobjedu

Partizan i Zvezda nastavili bitku za tron

D. Vejo

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde ostvarili su danas pobjede u petom kolu play-off faze Super lige Srbije, te tako i dalje nastavili bitku za šampionsku titulu.

Partizan je danas na svom terenu ugostio ekipu Voždovca, koja je uzela mjeru ljutom rivalu u prošlom kolu te tako crveno-bijele bacila sa trona. 

Mislili su crno-bijeli da će lako završiti posao danas u Humskoj sa popularnim Zmajevima, ali vatra koju su oni rigali, nije dozvolila domaćinu da se pretjerano razmaše po terenu.

Marko Nikolić i njegovi izabranici igrali su pred praznim tribinama danas, što se osjetilo na terenu. U 19. minuti, Georgijević je iskoristio nesmotrenost domaće odbrane i tako lob udarcem donio prednost gostima. Iz tog šoka, crno-bijeli se nisu uspjeli trgnuti do kraja prvih 45 minuta.

Sabrali su se igrači Partizana na pauzi i tako na teren istrčali samo sa jednim ciljem, a to je pobjeda. Nakon samo dva minuta igre u nastavku, Leonardo je poravnao rezultat. To je dalo vjetar u leđa beogradskom sastavu koji vrši pritisak sa svih strana.

Igrao se 73. minut kada štoper gostiju igra rukom u svom šesnaestercu, nakon čega glavni arbitar pokazuje na bijelu tačku. Strijelac je bio mladi Đurđević koji donosi nova tri boda crno-bijelima. Da bi titula stigla u Humsku, Partizanu su potrebna četiri boda u dva predstojeća kola.

Crvena Zvijezda se dugo mučila sa ekipom Mladosti iz Lučana. Gosti su do vodstva stigli već u 25. minuti preko sjajnog Tumbaševića. 

Muka da probiju bedem zadnje linije gostiju trajala je do 45 minute prvog poluvremena, kada Boaći poravnava rezultat. 

Poslije odmora, crveno-bijeli su zaigrali dosta bolje. Prvo je Petković u 51. minuti zatresao mrežu Mladosti za 2:1. Velikih 3:1 postavio je rezervista Mihailo Ristić u 86. minuti meča, a tačku na susret stavio je Milić minut kasnije (4:1).

Partizan će u narednom kolu gostovati u Nišu tamošnjem Radničkom, a Zvezda će biti gost Javoru u Ivanjici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi