Želja im bh. napadač

Ako proda Kanea, Tottenham će pokušati dovesti Džeku

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Edin Džeko nalazi se na meti engleskog Tottenhama.

Džeko je imao sezonu iz snova u Romi, zabio je 39 pogodaka i nije čudo što bi klubovi iz vrha engleske Premier lige voljeli da ga angažuju. Konkretno, posljednji u nizu timova koji se zanimaju za Dijamanta je Tottenham.

Prema pisanju pojedinih medija u Britaniji, Spursi bi, ukoliko prodaju Harryja Kanea, prvog strijelca kluba, pokušali da dovedu Džeku, a želja im je i Radja Nainggolan, koji s Edinom dijeli svlačionicu na Olimpicu.

Naravno, ništa se neće od ovoga desiti ukoliko Tottenham istraje i odbije sve ponude za Kanea, mada će teško uspjeti u tome. S druge strane, odlazak Džeke i Nainggolana znatno bi ugasio nade navijača Rome da mogu konačno doći do Scudetta i zaustaviti moćni Juventus.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham je spreman da za dvojicu Rominih nogometaša plati 60 miliona eura, odnosno po 30 miliona. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.