Sjajan meč na Pecari

Široki pokazao zube, Krstanović srušio Kazahstance

Edmir Škorić

Široki Brijeg je danas odigrao sjajan meč i sa 2:0 savladao kazahstanski Ordabasy u prvom susretu prvog pretkola  Evropske lige.

Na Pecari je Široki večeras zaista briljirao i zaslužio je možda i uvjerljiviju pobjedu protiv pomalo favorizovanog gostujućeg sastava. 

Domaćin je preko Bralića imao u 10. minuti stopostotnu šansu, ali je prečka spasila goste, a ubrzo je i Čabraja propustio dobru šansu. Široki je poveo u 36. minuti.

Ivan Krstanović je izborio penal, a onda sam uzeo loptu, namjestio je i pogodio za slavlje domaćih. U završnici prvog dijela Krstanović postiže novi pogodak na asistenciju Čabraje.

I nastavak donosi pregršt prilika, posebno pred golom Kazahstanaca, ali meč je završen rezultatom 2:0 i osvajač Kupa BiH ima realne šanse da izbori drugo pretkolo iako je bio nenositelj i dobio je teškog rivala u prvom pretkolu.

Široki - Ordabasy 2:0 (Krstanović 36 - penal, 45)

Široki: Bilobrk, Barišić, Ćorić, Čabraja, Menalo, Ćorić, Lončar, Begonja, Bralić, Krstanović, Marković.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ordabasy: Bekbaev, Nuserbayev, Smakov, Kovalčuk, Nurgaliyev, Fontanello, Tolebek, Tunggyshbayev, Diakhate, Yerlanov, Simčević.





Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.