Sablić: Čeka nas težak meč u kojem će odlučiti nijanse

Trener Širokog pred meč protiv Ordabasyja

Sablić: Čeka nas težak meč u kojem će odlučiti nijanse

Endin Čaušević

Fudbaleri Širokoga Brijega sutra će na svom stadionu dočekati kazahstanski Ordabasy u prvom pretkolu Evropske lige, a po riječima trenera Gorana Sablića, njegov tim je spreman i s nestrpljenjem iščekuje novi nastup u Europi.

“Dobro smo odradili pripreme i zadovoljan sam kako danas izgleda naša ekipa. Na pragu smo onoga kako želim da igramo, a to je da smo mirni u posjedu i agresivni kad izgubimo loptu“, rekao je Sablić na konferenciji za novinare.

Široki je u dosadašnjem dijelu priprema za novu sezonu odigrao samo jednu prijateljsku utakmicu protiv Željezničara (1:1), dok je Ordabasy u punom pogonu s obzirom na to da je kazahstansko prvenstvo stiglo već do 19. kola.

“Bilo bi bolje da smo imali još nekoliko utakmica, ali situacija je takva kakva jeste. Što se tiče protivnika, riječ je o iskusnoj ekipi koja ima dosta reprezentativaca i stranaca, tako da nas sigurno očekuje teška utakmica“, dodao je Sablić.

Iako je, po njegovom mišljenju, Ordabasy blagi favorit, Sablić smatra da bh. predstavnik nije bez šansi za prolaz.

“Moramo napraviti povoljan rezultat kako bismo na revanšu imali realne šanse za prolazak. Dosta sam ih analizirao i mislim da se može igrati protiv njih. Odlučivat će detalji i zato ćemo sutra morati odigrati pametno“, poručio je trener Širokog.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Iskusni Josip Barišić smatra da bi činjenica da Široki nije favorit mogla odgovarati bh. predstavniku.

“Treninge smo odradili maksimalno i sada svi s nestrpljenjem očekujemo prvu službenu utakmicu u novoj sezoni“, istakao je Barišić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi