U Srbiji se pitaju

"Ako može Široki Brijeg, zašto ne bi mogla i Zvezda?"

Široki Brijeg je u 1. pretkolu Evropske lige neočekivano lako izašao na kraj sa kazahstanskim Ordabasyjem, kojeg je izbacio ukupnim rezultatom 2:0 (2:0, 0:0).

Prolaz Širokobriježana u 2. pretkolo bio je povod jednom od čitanijih srbijanskih sportskih portala Sportske.net da zauzmu stav da kazahstanski fudbal nije "ništa posebno", a sve to iz razloga što Crvena zvezda u 2. pretkolu igra protiv tamošnjeg Irtish Pavlodara.

Uz naslov "Ako može Široki, što ne bi i Zvezda?", Sportske pišu da Zvezdu treba ohrabriti uspjeh našeg predstavnika u Evropi pred mečeve sa Irtishom.

"Ako ste pomno pratili rezultate prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, mogli ste da vidite i da je ekipa Širokog Brijega uspjela da eliminiše trenutno trećeplasiranu ekipu kazahstanskog šampionata, ekipu Ordabasija koju je ovog vikenda pojačao Srđan Vujaklija iz Crvene zvezde.

U ovom dvomeču, Široki Brijeg je na svom terenu slavio sa 2:0, da bi u Kazahstanu ostao neporažen u remiju bez golova, 0:0 i izborio plasman u drugo kolo. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dodajmo da je Široki Brijeg plasman u Evropu izborio kao osvajač Kupa BiH, dok se u prvenstvu prošle sezone nije proslavio, pa se nije plasirao ni u plej-of fazu takmičenja, završivši sezonu tek na sedmom mestu Premijer lige BiH.

Ovakav ishod duela između Širokog Brijega i Ordabasija trebalo bi dodatno da osokoli i Zvezdine fudbalere koji se u drugom kolu sastaju sa Irtišom iz Pavlodara, a koji je na tabeli kazahstanskog šampionata iza Ordabasija", piše novinar pomenutog portala iz Srbije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.