Foto: EPA

Darek McInnes o atmosferi koja će ih dočekati na Pecari

Trener Aberdeena sarkastičan: Prestrašen sam

Aberdeen će večeras odigrati uzvratni susret drugog pretkola Lige Evrope protiv Širokog Brijega, a kako je prvi susret u Škotskoj završio rezultatom 1:1, Aberdeen će imati težak zadatak da pokuša osigurat prolaz u narednu rundu kvalifikacija.

Škote će na Pecari dočekati uzavrela atmosfera na tribinama, ali i visoka temepratura zraka, ipak trener Aberdeena Derek McInnes je uvjeren da to neće stvoriti dodatni pritisak njegovoj ekipi.

I strijelac gola za Široki Brijeg u Škotskoj Stipo Marković je istakao da će Škote u Širokom Brijegu dočekati "paklena" atmosfera, međutim trener McInnes ne misli da će to preplašiti njegove igrače.

"Prestrašen sam - naravno da nisam", sarkastično je započeo svoju izjavu trener Aberdeena, te nastavio:

"Oni imaju strastvenu podršku svojih navijača, ali pobjeđivali smo i na većim evropskim stadionima, pobjeđivali smo na Parkheadu i Ibroxu. Što veći stadion to je veći izazov za nas."

"Pedigre Rijeke prije i poslije naše utakmice sa njima pokazuje koliko je to bila velika pobjeda za nas. Na Pecari ćemo biti pod pritiskom a i tamošnja vrućina će biti faktor u tome kako ćemo pristupiti utakmici", osvrnuo se McInnes na veliku pobjedu nad Rijekom u kvalifikacijama za Ligu Evrope 2015. godine.

"Njihovi navijači i ekipa smatraju da su postigli veliki uspjeh postigavši gol u gostima i za njih će biti katastrofa ako ne prođu, ali mi smo uvjereni da možemo ostvariti dobar rezultat", istakao je McInnes.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"U proteklim godinama smo pokazali naše sposobnosti i siguran sam da možemo postići gol", dodao je na kraju trener Aberdeena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.