Foto: Sky Sports

Fudbaler Aberdeena pred susret sa Širokim Brijegom

Mackay-Steven: Napast ćemo, pucat ćemo iz svih oružja

Nekadašnji krilni fudbaler Celtica Gary Mackay-Steven je stigao u Aberdeen samo 24 sata prije prve utakmice drugog pretkola Lige Evrope protiv Širokog Brijega odigrane u Škotskoj.

Taj susret je završen rezultatom 1:1, pa Škoti večeras na Pecari moraju postići makar jedan gol kako bi imali šanse za prolaz, a Mackay-Steven ističe da će Aberdeen od samog starta krenuti izuzetno ofanzivno.

"Napast ćemo večeras u Bosni i krenuti 'pucajući iz svih oružja", istakao je fudbaler Aberdeena, te nastavio:

"Nadam se da ću stvoriti dosta prilika za ostale momke i pridonijeti ekipi na bilo koji način...Biće to dobar ispit za nas, ali definitivno možemo proći."

Škotske medije brine i visoka temperatura, te vlažnost zraka u Širokom Brijegu, međutim Mackay-Steven tu ne vidi problem.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Sigurno je da će biti drugačije zbog vrućine i vlažnosti zraka, ali i u Aberdeenu je bilo vruće proteklih dana, tako da smo imali priliku da se naviknemo", izjavio je Mackay-Steven, te dodao:

"Siguran sam da ćemo unijeti dovoljno tečnost i biti spremni za igru."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.