Premijer omladinska liga za juniore, 3.kolo

Četiri gola Ćosića za pobjedu Širokog u Zenici

Dino Kurbegović

Danas su na programu bile utakmice 3.kola Premijer omladinske lige za juniore. Juniori Čelika na Kamberovića polju u Zenici su dočekali ekipu Širokog Brijega. Gosti su na kraju slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 0:4.

Na klupi domaće ekipe sjedio je koordinator za omladinski nogomet u klubu, Omer Kopić, jer po pravilima N/FSBiH, Pale Skočibušić, inače trener juniorske ekipe crno-crvenih, ne može koristiti svoju licencu za juniore i seniore. 

Domaći su dobro otvorili utakmicu, igrali su veoma čvrsto i agresivno tako da Široki nije uspio ozbiljnije ugroziti gol domaćina. Ipak, vjerovatno ključni trenutak utakmice desio se u 27.minuti kada je domaći nogometaš Meris Selimović dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, te su domaćini ostali bez igrača u polju što je odmah promijenilo stvari na terenu. Nije dugo trebalo da Široki iskoristi brojčanu prednost. U 29. minuti Roberto Čosić pogađa za 0:1 nakon velike greške domaćeg golmana Harisa Jupića. Samo šest minuta kasnije, u 35.minuti, ponovo na sceni Roberto Čosić, koji jedan centaršut prima u petercu, te iz okreta šutira i pogađa za 0:2. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U drugom dijelu ništa se značajnije nije promijenilo na terenu, Čelik nije mogao puno toga uraditi prema naprijed bez jednog igrača u polju, dok je Široki strpljivo čekao svoju šansu za još koji gol u mreži domaćina. Svoj treći gol na utakmici danas sjajni Roberto Čosić postiže u 50.minuti za ubjedljivo vodstvo gostiju 0:3. Tačku na današnju sjajnu partiju Širokog Brijega, postavlja svojim četvrtim golom Roberto Čosić za konačnih 0:4 za goste s Pecare.

Čelik-Široki 0:4 (Roberto Čosić 4)

Čelik: Jupić, Begović, Popović, Mujak,Puđa, Durmić, Skopljak, Selimović, Žuna, Šuvalić, Sivac. Trener: Omer Kopić.

Široki Brijeg: Slišković, Markota, Dadić, Knežević, Marušić, Dumančić,Pušić, Bešlić, Leko, Čosić,Bilać. Trener: Anto Kokić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.