Skender zbog dogovora sa Zrinjskim ne može računati na dva bitna igrača

Nada se dobroj partiji svog tima sutra u Mostaru

Skender zbog dogovora sa Zrinjskim ne može računati na dva bitna igrača

Samir Mlaćo

Nakon poraza od Borca, novi težak izazov je pred nogometašima Širokog Brijega.

Sutra im je od 20:30 sati u Mostaru rival Zrinjski. Plemići su i dalje u borbi za titulu, iako Borac suvereno korača ka trofeju.

Zrinjski je blagi favorit, no u Širokom Brijegu se nadaju da u otvorenoj utakmici mogu do bodova. Meč su ispred kluba sa Pecare najavili šef struke Dino Skender i golman Ivan Puljić.

"Definitivno znamo o kakvoj utakmici je riječ i znamo s kakvim protivnikom igramo. Znamo u svakom slučaju da nas čeka težak posao. Zrinjski igra u odličnoj formi, skautirali smo ih i znamo odakle nam prijeti najveća opasnost.

Moramo se dobro pripremiti i izvući maksimum. Za nas bi pozitivan ishod bio i neriješen rezultat, ali naravno da želimo pobjedu u Mostaru“, kazao je Skender u uvodu.

Trener Širokog Brijega je istaknuo kako na bazi derbija koje je njegova momčad odigrala dobro na gostovanju, isto tako želi ostaviti dobar dojam i protiv Zrinjskog.

Oglasi

"Smatram da imamo kvalitetu pokazati svoje dobro izdanje u Mostaru i posljedično tome doći do povoljnog rezultata“, istaknuo je Skender.

U odnosu na posljednju utakmicu koju je Široki Brijeg odigrao protiv Borca na Barama, Skender u velikom hercegovačkom derbiju neće moći računati na Luku Marina i Petra Mišića koji nemaju pravo nastupa zbog toga što su posuđeni iz Zrinjskog.

Među stativama Širokog Brijega prvi put u velikom hercegovačkom derbiju stajat će mladi vratar Ivan Puljić.

"Mislim kako ne treba puno opisivati ovu utakmicu. Svi u klubu i gradu znaju koliko navijačima znači ova utakmica. Isto tako meni kao djetetu NK Široki Brijeg jako puno znači igrati ovaj derbi. Ovo je veliki hercegovački derbi i neće nam biti potreban dodatni motiv. Vjerujem kako ćemo izvući pozitivan rezultat u Mostaru“, rekao je mladi čuvar mreže.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pravdu na meču u Mostaru dijelit će Antoni Bandić iz Gruda. Podsjetimo, susreti 30. kola Wwin lige igraju se sutra i prekosutra, dok u nedjelju nema utakmica.

Naredno kolo igra se narednog vikenda.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti