Derbi kakav se mogao samo poželjeti i čak sedam golova: Zrinjski slavi veliku pobjedu nad Sarajevom!

Efikasan duel u Mostaru

Derbi kakav se mogao samo poželjeti i čak sedam golova: Zrinjski slavi veliku pobjedu nad Sarajevom!

Edmir Škorić

U derbiju 28. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine HŠK Zrinjski je ugostio FK Sarajevo, te je slavio rezultatom 4:3.

Zrinjski je bio u situaciji da mora da pobijedi kako bi ostao u igri za titulu, pošto je ranije danas Borac savladao Posušje. Bodovi su, u borbi za Evropu, neophodni bili i Sarajlijama, no na kraju su Mostarci slavili i opet su na minus 5, dok bordo tim zaostaje čak sedam bodova za trećeplasiranim Veležom, a ima bod više od petoplasiranog Posušja.

Prvi ozbiljniji napad na meču Zrinjski je pretvorio u pogodak. U devetoj minuti Ilinković je nakon kornera došao do lopte i sa 18 metara zabio za radost domaćih. Potom kontra Sarajeva, ali je Memija izblokirao udarac Čatakovića.

Dobra šansa za goste u 14. minuti. Buljubašić je osao sam na 16 metara nakon kornera, šutirao je, ali blokira to Šunjić. U 14. minuti već je bilo 2:0. Kontra domaćih, Ćuže je dobio odličnu loptu od Bilbije i sjajno pogodio.

Minutu kasnije Kyeremeh je izblokiran. Gosti su tražili igranje rukom, ali sudija nije bio tog mišljenja. Nekoliko minuta mirnijeg perioda igre, a onda novi hladan tuš za goste. Ilinković je u 21. minuti udarcem sa oko 20-ak metara povisio na 3:0.

Oglasi

Beganović je u 26. minuti šutirao sa ivice šesnaesterca, lopta ide pored gola Zrinjskog. U završnici prvog dijela Beganović je imao zicer, no s 10-ak metara iskosa šutira malo pored gola, a a do odlaska na odmor gosti smanjuju na 2:1. Čataković je lijepo prebacio Marića i donio malo nade svom timu.

Na početku drugog dijela udarac Mustafića, odbranio je Marić. Bilbija je u dobroj šansi u 55. minuti, ali je ne koristi, a onda Sarajevo u 57. minuti smanjuje na 3:2. Bila je to kontra Sarajeva, Memija je tražio prekršaj na sredini terena, no Bilbija se nije oglašavao. Dobra lopta za Oliveiru koji bježe svojim čuvarima i pogađa za 3:2.

Ipak, Zrinjski brzo ponovo dolazi do +2. Ivančić je centrirao iz kornera, Bilbija sam na drugoj stativi i pogađa za 4:2, što nije bio konačan rezultat.

Veliku priliku Sarajevo je imalo u 76. minuti. Oliveira je uposlio Čatakovića, ovaj šutira sa par metara, a Magdić se baca i izbacuje loptu te spašava svoj tim. Potom Čataković dobro šutira sa 15-ak metara, ali brani Marić, a zatim je odbranio i pokušaj Hasića.

U 86. minuti rezervista Anđušić pogađa za 4:3 i vraća nadu gostima, ali je okončano tim rezultatom. U preostalom dijelu meča i u šest minuta nadoknade Sarajevo nije uspjelo doći do jednog gola i barem do boda.

Oglasi

Jedna diskutabilna odluka na kraju, tražili su gosti penal jer su smatrali da je Anđušić fauliran, ali se sudija nije oglasio. Čini se opravdano protesti gostiju iz Sarajeva, a tome su prethodili protesti domaćina jer su smatrali da je Mulahusejnović fauliran na polovini Sarajeva. Dosta uzbuđenja na samom kraju, a sasvim sigurno i posla za sudijske eksperte.

Ovo je prvi put od 2018. godine da na utakmici Zrinjskog i Sarajeva padne najmanje šest mečeva. Tada je na Koševu bordo tim slavio sa 4:2.

Zrinjski - Sarajevo 4:3

ZRINJSKI: Marić, Barišić, Malekinušić, Ivančić, Ćuže, Bradarić, Ilinković, Šunjić, Memija, Corda, Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SARAJEVO: Iliev, Buljubašić, Čataković, Kyeremeh, Julardžija, Beganović, Soldo, Kapetanović, Aničić, Đuričković, Mustafić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
TKO JE VEČERAS TORPEDIRAN?
8 7
789012455
Sarajevo odigralo vrhunski drugo poluvrijeme .Sudija penal na kraju hladno mogao svirati …kreten
7 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi