Sedma sezona regionalnog takmičenja

Danas počinje SEHA liga, prvi put bez ijednog bh. kluba

Danas (srijeda) će započeti sedma sezona SEHA lige, regionalnog rukometnog takmičenja u kojoj prvi put od osnivanja neće nastupati niti jedan bh. klub.

Kao što je već poznato, vodstvo SEHA lige zabranilo je učešće prvaku Bosne i Hercegovine Borcu iz Banjaluke i to zato što "klub nije ispunio uvjete koji se tiču osiguranja TV prenosa u HD rezoluciji" što je, složit će se mnogi, prilično bizarno.

Osim toga, iz SEHA lige su otvoreno poručili da je teritorija Srbije marketinški puno interesantnija i veća od prostora Bosne i Hercegovine, pa ćemo zato u ovoj sezoni snažnog rukometnog takmičenja gledati dva kluba iz te zemlje - Vojvodinu iz Novog Sada i Dinamo iz Pančeva.

Najveći favorit za titulu prvaka je Vardar iz Skoplja, koji je rekorder po broju naslova u ovom takmičenju. Od njegovog osnivanja 2011. godine, aktuelni evropski prvak je tri puta podizao pehar i u novu sezonu ulazi s ambicijom da odbrani naslov.

Vardar neće biti jedini predstavnik Skoplja i Makedonije, jer tu je i Metalurg, a dva kluba će također predstavljati Hrvatsku (Zagreb i Nexe) i Sloveniju (Gorenje i Celje). Po jednog predstavnika u sedmoj sezoni SEHA lige imat će Slovačka (Tatran Prešov) i Bjelorusija (Meškov Brest).

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Veliki gubitak za SEHA ligu svakako će biti izostanak Vezsprema. Mađarski velikan i dvostruki osvajač ovog takmičenja u sezoni 2017/2018. neće nastupiti u ovoj sezoni, čime će Vardaru biti znatno olakšan put do četvrtog naslova u historiji.

Prvo kolo SEHA lige će se igrati od 30. augusta do 2. septembra, a od pet utakmica, u četiri će se sastati klubovi iz iste zemlje. Danas će snage odmjeriti Tatran i Meškov (17:15), Vojvodina i Dinamo (19:00) te Gorenje i Celje (20:45), sutra je na rasporedu meč Zagreba i Nexea (20:30), dok se 2. septembra u Skoplju sastaju Metalurg i Vardar (17:45).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.