Kasim Kamenica novi trener RK Zagreb

Bivši selektor BiH

Kasim Kamenica novi trener RK Zagreb

Bivši selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Kasim Kamenica izabran je za novog trenera RK Zagreb.

Kamenica će na klupu najboljeg hrvatskog kluba zasjesti nakon završetka ove sezone, a njegovo službeno predstavljanje najavljeno je za sutra (petak).

Zagreb će do kraja sezone voditi Slavko Goluža, koji će tako odraditi svoj posao i potom nastaviti karijeru u slovačkom Tartanu iz Prešova.

Kasim Kamenica je rođen 28. oktobra 1954. godine u Goraždu, a u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri vodio je brojne klubove sa prostora bivše Jugoslavije: Bosna, Partizan, Vardar, Celje, Nexe... Posljednji angažman je imao u makedonskom Pelisteru.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Osim reprezentacije BiH, Kamenica je u prošlosti bio selektor Crne Gore i Slovenije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi