Vardar osvajač SEHA lige

Pobjeda u finalu nad Veszpremom

Vardar osvajač SEHA lige

E. Škorić

Rukometaši Vardara osvojili su treći naslov SEHA lige.

U Victoria Areniu Brestu makedonski Vardar savladao je sa 26:21 ekipu mađarskog Veszprema, pa je treći put najbolji u regionalnom prvenstvu.

Utakmica je počela sjajnim izdanjima golmana Sterbika i Alilovića, a Vardar je u 13. minuti poveo dva gola razlike (6:4). Nakon 20 minuta igre, bilo je 6:6.

U posljednjoj sekundi prvog dijela Veszprem je preko Laszla stigao do izjednačenja 11:11.

Makedonski prvak bolje je otvorio drugo poluvrijeme, poveo je u 36. minuti s 15:13, a ubrzo je bilo i tri gola razlike (17:14). Prednost Vardara se brzo popela i na četiri gola, pa je bilo jasno da  će Makedonci osvojiti titulu.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Šterbik je zabilježio 12 odbrana, Dibirov i Canellas su dali po pet golova za pobjedničku ekipu dok je na drugoj strani Momir Ilić postigao pet golova. Naš reprezentativac Mirsad Terzić bio je bez učinka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi