Martial ostao bez poziva

Deschamps objavio spisak Francuza za kvalifikacije

Selektor francuske reprezentacije Didier Deschamps objavio je spisak igrača za posljednja dva meča kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. 

Francuska se nalazi u grupi A i trenutno je vodeća reprezentacija ispred Švedske, Holandije i Bugarske. U posljednja dva meča, koja će im biti naravno i odlučujuća, Francuzi će gostovati kod Bugarske te će dočekati Bjelorusiju u zadnjem kolu. 

Francuska ima 17 bodova, odnosno samo bod više od Švedske i tri od Holandije. Dakle, teoretski oni mogu ostati bez Svjetskog prvenstva. 

Za dvije posljednje utakmice kvalifikacija Deschamps se odlučio za sljedeće igrače:

Golmani: Alphonse Areola [Paris Saint-Germain], Hugo Lloris [Tottenham Hotspur], Steve Mandanda [Marseille]

Odbrana: Lucas Digne [Barcelona], Christophe Jallet [Nice], Presnel Kimpembe [Paris Saint-Germain], Laurent Koscielny [Arsenal], Layvin Kurzawa [Paris Saint-Germain], Djibril Sidibe [Monaco], Samuel Umtiti [Barcelona], Raphael Varane [Real Madrid]

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Vezni red: N’Gola Kante [Chelsea], Blaise Matuidi [Juventus], Adrien Rabiot [Paris Saint-Germain], Moussa Sissoko [Tottenham Hotspur], Corentin Tolisso [Bayern Munich]

Napadači: Kingsley Coman [Bayern Munich], Olivier Giroud [Arsenal], Antoine Griezmann [Atletico Madrid], Alexandre Lacazetta [Arsenal], Thomas Lemar [Monaco], Kylian Mbappé [Paris Saint-Germain], Dmitri Payet [Marseille], Florian Thauvin [Marseille].

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.