Griezmann: Luksemburg me malo podsjeća na moj Atletico

Gospodska reakcija nakon remija

Griezmann: Luksemburg me malo podsjeća na moj Atletico

Francuska je sinoć u Toulouseu napravila vjerovatno najveći kiks u zvaničnim utakmicama u posljednjih 50-ak godina. 

Viceprvaci Evrope ne samo da nisu uspjeli pobijediti Luksemburg, već nisu uspjeli postići ni gol ekipi koju mnogi, podrugljivo ili ne, vole nazvati poluamaterskom. Meč je okončan rezultatom 0:0, a nakon završetka susreta je među francuskim fudbalerima vladalo razočarenje, ali i nevjerica.

Međutim, svi oni su pohvalili hrabru selekciju Luksemburga, a najdalje je otišao Antoine Griezmann koji je istakao da je bilo predivno vidjeti jednu takvu klapu, što je zvučalo baš onako - gospodski.

"Nema se šta previše reći o našem izdanju protiv Luksemburga. Svi smo očekivali pobjedu, ali na kraju nismo uspjeli i to su stvari koje se dešavaju. Protiv sebe smo imali jedanaest ratnika i to je bilo predivno za vidjeti. Luksemburg me pomalo podsjeća na moj Atletico, baš zbog te želje i borbenosti koju su pokazali njihovi fudbaleri. Svaka im čast", rekao je Griezmann.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Uprkos krajnje neočekivanom kiksu, Francuska je i dalje prva na tabeli grupe A sa 17 bodova, samo jednim bodom više od Švedske koja je na drugom mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi