Payet najavio oproštaj od reprezentacije
Foto: EPA

Nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji

Payet najavio oproštaj od reprezentacije

Vezni fudbaler Olympique Marseillea Dimitri Payet izjavio je za francuske medije da neće još dugo nastupati za reprezentaciju svoje zemlje.

Payet je najavio oproštaj od reprezentacije nakon završetka Svjetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji, uz nadu da će otići kao svjetski prvak.

"Donio sam odluku. Svjetsko prvenstvo 2018. godine će biti moja posljednja stepenica sa reprezentacijom francuske. Nakon toga ću se povući, nadam se kao osvajač zlatne medalje sa Mundijala", poručio je bivši fudbaler West Hama.

Dimitri Payet (30) je za Francusku debitovao 2010. godine i do sada je sakupio 35 nastupa uz osam pogodaka.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Zbog jake konkurencije u ekipi, ali i zbog nešto slabije forme u posljednje vrijeme, Payet nije dobio poziv na posljednje okupljanje svoje selekcije, ali bi svakako trebao biti među putnicima na Mundijal sljedeće godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi