U Francuskoj remi s Luksemburgom smatraju kataklizmom

Najniže ocjene za Mbappea i društvo

U Francuskoj remi s Luksemburgom smatraju kataklizmom

Edmir Škorić

Francuska je u meču osmog kola kvalifikacija za SP sinoć remizirala protiv Luksemburga (0:0).

Djeluje nestvarno, ali "mali" Luksemburg u Toulouseu je otkinuo bod Francuskoj. Domaćin je imao pregršt prilika, preko 30 udaraca prema golu Luksemburga, no morao se zadovoljiti samo bodom.

Veliki je to šok za domaće zvijezde poput Mbappea, Pogbe ili Griezmanna, pa je drugoplasirana Švedska na samo bod od Trikolora. 

Francuski dnevnik L'Equipe nije štedio tamošnje zvijezde, pa im je u svom današnjem izdanju podijelio niske ocjene.

Najgore je prošao Kurzawa, koji je dobio ocjenu 2, a najbolju je dobio Kante uz golmana Llorisa, dok su na drugoj strani trojica igrača Luksemburga dobili osmice, a najmanja ocjena bila je pet i to za desnog beka Thilla.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije