Foto: EPA

Trener Manchester Cityja

Guardiola izdvojio konkurente za titulu

Manchester City se nakon nepunih sedam kola u Premiershipu ozbiljno nameće kao favorit za osvajanje titule.

Građani su pod vodstvom Pepa Guardiola jučer na Stamford Bridgeu pobijedili Chelsea i nastavili mrtvu trku za titulu, a na diobi prvog mjesta su zajedno sa gradskim rivalom Manchester Unitedom. Obje momčadi imaju po 19 bodova. 

U razgovoru za britanske medije Guardiola je uz Manchester United, izdvojio još jedan klub kao konkurenta za titulu.

"Sjetite se da je Chelsea prošle godine dobio 13 utakmica u nizu. Nikome neće biti lagano. Tu se na početku sezone ističu Manchester United i Kaneova momčad (op.a. Tottenham). Jeseov United će biti posebno težak protivnik, sjajni su u duelima i imaju jako brzu kontru", kazao je Guardiola. 

Dotakao se Guardiola i igrača koji je presudio Chelseaju.

"De Bruyne ima apsolutno sve. Golovi, asistencije, sve što treba, stvarno sam sretan zbog njega. Oduševili su me i David Silva te Fabian Delph", sreetan je bio Guardiola. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naredno kolo za Manchester City donosi duel sa Stoke Cityjem na Etihadu. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.