City nadigrao Chelsea, golčina De Bruynea za trijumf Građana

Derbi pripao Cityju

City nadigrao Chelsea, golčina De Bruynea za trijumf Građana

Edmir Škorić

U derbiju sedmog kola engleske Premier lige Manchester City je gostovao na Stamford Bridgeu, te je ostvario minimalnu pobjedu (1:0) nad Chelseajem.

Manchester City ne prepušta prvo mjesto svom gradskom rivalu Unitedu. Iako su Crveni vragovi danas nakon uvjerljive pobjede nad Crystal Palaceom zasjeli na vrh, samo nekoliko sati kasnije došlo je do smjene.

Građani su nadigrali Chelsea, ostvarili šestu pobjedu i s 19 bodova su opet prvi. Zanimljivo, City i United su skoro u svim rubrikama jednaki, jedino je Pepov tim postigao gol više od Mourinhovog.

A taj gol je danas u 67. minuti postigao Kevin de Bruyne. Fantastičnim udarcem matirao je svog sunarodnjaka Thibauta Courtoisa.

Gosti su bili danas bolji tokom čitavog meča, imali su veći broj šansi, a Chelseaju je planove poremetila povreda Alvara Morate još sredinom prvog dijela. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Aktuelni prvak, predvođen Antonijom Conteom, s 13 bodova ostaje na četvrtom mjestu premierligaške tabele. 

Premier liga, 7. kolo:
Chelsea - City 0:1 (De Bruyne 67)

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi