Foto: EPA

Xhaka o Seadu Kolašincu, junaku preokreta Arsenala

"U Njemačkoj nismo vidjeli da je toliko opasan pred golom"

Arsenal je danas uspio upisati pobjedu nad Swanseajem, iako su izabranici Arsenea Wengera bili u deficitu na poluvremenu. Ipak, Topnici su, predvođeni našim Seadom Kolašincem, uspjeli doći do preokreta i važne pobjede rezultatom 2:1.

Bh. reprezentativac je prvo postigao gol za izjednačenje, da bi potom i asistirao Ramseyju za potpuni preokret.

O današnjoj utakmici, ali i o sjajnoj predstavni Seada Kolašinca govorio je veznjak Arsenala Granit Xhaka.

"Mislim da je početak utakmice bio izuzetno težak. Nikako nismo mogli pronaći ritam u prvom poluvremenu, ali smo u drugom ubrzali tempo. Pokazali smo da imamo kvalitet i na kraju smo zasluženo slavili", istakao je Xhaka, pa nastavio:

"Trener nam je na poluvremenu rekao da moramo dati sve od sebe, da moramo biti agresivniji i igrati puno brže...Moramo čestitati i fudbalerima Swanseaja, stajali su duboko u prvom poluvremenu i bili odlični u defanzivi."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Seda Kolašinac je ponovo postigao gol i upisao asistenciju, nije loše za defanzivca, zar ne? Apsolutno. Znamo da Seo ima puno napadačkih kvaliteta, baš kao što je slučaj i u defanzivi. Njegov gol i asistencija su bili ključni za ekipu i nadamo se da će nastaviti sa dobrim igrama", osvrnuo se Granit Xhaka na sjajnu igru Seada Kolašinca, pa dodao:

"Čim je došao odlično je prihvaćen. Već smo znali koliko je jak. U Njemačkoj nismo vidjeli da je toliko opasan pred golom...Ipak, dobro mu ide u Engleskoj i drago nam je da je tu."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.