Foto: EPA

Španski stručnjak pred meč

Guardiola: Jako cijenim Napoli, ali ne smijemo se bojati

Večeras nas očekuju nove sjajne utakmice u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju - Ligi prvaka. 

Gledaćemo nekoliko veoma zanimljivih mečeva, a jedan od njih će se odigrati u Napulju gdje će domaća ekipa ugostiti Manchester City. 

Radi se o dvoboju dvije prvoplasirane ekipe u Italiji i Engleskoj, a prije dvije sedmice City je na svom Etihadu slavio pobjedu 2:1. 

Trener Građana Pep Guardiola govorio je na press konferenciji veoma pozitivno o današnjem rivalu. Baš kao i prije dvije sedmice, on je rekao da izuzetno cijeni ekipu Napolija, ali da u samoj utakmici ne treba da bude straha. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Veliko mi je zadovoljstvo da ponovo vidim Maurizija Sarrija. Pretpostavljam da će njegov pristup igri biti isti, a nas dvojica imamo veoma sličan pristup utakmicama koje igramo na strani. Također, čast mi je po prvi put u životu biti u Napulju. Ovdje nikada nisam bio, ni kao igrač, ni kao trener. Želimo pobijediti jer imamo priliku da se kvalifikujemo u narednu fazu takmičenja. Imam mnogo respekta prema Napoliju, zbog načina na koji igraju, ali u samoj utakmici ne možemo osjećati strah", rekao je Guardiola, pa je podcrtao da je njegova ekipa jako mlada i neiskusna. 

"Mi smo jedan od mlađih timova u Evropi. Manchester City nije Milan, Juventus, Inter, Barcelona, Real ili Bayern i nemamo mnogo historije iza nas. Mi imamo tri ili četiri igrača koja su tokom karijere odigrala mnogo mečeva u Ligi prvaka, a to su Otamendi, David Silva i Aguero, a ostali su veoma mladi i odigrali su većinom po šest ili sedam mečeva u ovom takmičenju. Bit će pravi test vidjeti kako rastemo iz meča u meč", rekao je španski stručnjak. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.