"Proučavao sam Sanea, paklen je, ali dobit ćemo City"

Elseid Hysaj za engleske medije

"Proučavao sam Sanea, paklen je, ali dobit ćemo City"

Nema niko do južnjaka. Napoli ove sezone galopira na tri fronta, grad je zahvatila poptpuna euforija, pa iako za vikend igraju važnu utakmicu Serija A, veći je fokus na ono što ih čeka tokom sedmice u Ligi prvaka.

Predstojeće ludilo na San Paolu bio je povod da renomirani magazin FourFourTwo prenese razgovor s albanskim internacionacem, desnim bekom Elseidom Hysajem.

Priznao je Hysaj da je bilo jako teško čuvati Leroya Sanea.

"Uvjeren sam međutim da možemo zaustaviti i njega i čitavu ekipu koja je trenutna najbolja u Evropi. MIslim da i mi imamo klasu i da ćemo je pokazati na San Paolu", kazao je Hysaj i vratio se na njemačkog reprezentativca koji je zabio sedam golova u svim takmičenjima u kojima je nastupio.

"On je pakle igrač, mislim da će se još dugo o njemu pričati u budućnosti. Tehnički i fizički je izuzetno jak, ali proučavao sam ga i načine kako da ga zaustavim", dodao je Hysaj.

Napoli je do sada osvojio samo bod u tri utakmice Lige prvaka, dok je u deset mečeva Serije A ostvario devet trijumfa. Hysaj vjeruje kako je došlo vrijeme da Napoli osvoji prvu titulu nakon 1990.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Imamo prvo meč sa Sassuolom, pa ćemo onda razmišljati o Cityju. Ne možete zamisliti kako bi bilo da postanemo prvaci. Ljudi ovdje to zaslužuju. Napulj zaslužuje da u narednim godinama doživi tako nešto."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi