Bez pobjede timova iz vrha tabele

Podjela bodova u Bugojnu, Mostaru i Konjicu

Samir Mlaćo

Veoma zanimljiv meč viđen je danas u Bugojnu gdje su snage odmjerili Iskra i Olimpik.

Završilo je 1:1, a nakon meča zadovoljniji su bili domaći.

Gosti su bolje otvorili meč, prijetili preko Mahovića, ali uzvratio je vrlo brzo Čakar.

Gosti su u tim momentima uspostavili incijativu, a zatim i poveli u 30. minuti kada Pršeš matira Ćemana. Drugo poluvrijeme otvora pokušajem za domaće Ivković, a nakon toga i Mahović za go, međutim ostalo je 0:1.

U 60. minuti slavlje domaćih. Čakar lijepim udarcem glavom matira Bandovića za veliko slavlje domaćih navijača. Gosti su mnogo protestovali tokom cijelog meča, a nakon primljenog pogotka zbog protesta isključenje je zaradio gostujući trener Mirza Varešanović.

Nakon toga direktan crveni kartona za Pršeša, pa je Olimpik u posljednjih 15-tak minuta ušao sa desetoricom.

Do kraja se mreže nisu tresle.

NK Iskra - FK Olimpik 1:1 (1:1)

NK Iskra: Ćeman, Filan, Pihura, Koprivica, Bešagić, Čakar, Seferović, Ivković, Skopljak, Jurčević, Buljubašić.

FK Olimpik: Bandović, Jusić, Pršeš, Osmanović, Muminović, Mahović, Jusufbašić, Šćepanović, Rastoder, Jusufi, Stojanović.

Derbi kola odigran je u Mostaru. Velež je ugostio Zvijezdu, a i ovom meču vidjeli smo podjelu bodova (1:1) Domaći su bolje otvorili meč prijetili, međutim nisu mogli do pogotka.

U drugom poluvremenu Zvijezda se otvorila, te joj se to isplatilo. Guzina nakon kornera u 75. minuta matira Abdihodžića.

U 82. minuti Brandao je pokušao, međutim Prljača je bio siguran.

Tri minute kasnije Velež dolazi do poravnanja. Brandao koristi nesporazum odbrane gostiju i golmana Prljače i postiže pogodak.

FK Velež - NK Zvijezda 1:1 (1:1)

FK Velež: FK Velež: Abdihodžić, Zvonić, Mujezinović, Ćosić, Ovčina, Alikadić, Imamović, Carvalho, Brandao, Garcia, Kuduzović.

NK Zvijezda: Prljača, Adžem, Cvijanović, Brčkalić, Guzina, Osmić, Čivić, Đekić, Kapetan, Hevešević, Huseinspahić.

U Konjicu se desilo malo iznenađenje. Igman i Sloga su remizirali (1:1).

Domaći su poveli preko Džafića u 25. minuti, a bod gostima donosi u posljednjim sekundama meča Ivan Kostić.

FK Igman - FK Sloga Simin Han 1:1 (1:0)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Igman:  Abdulahović, Kovačević, Razić, Lončarić, Zeljković, Kašić, Džafić, Drljević, Salčinović, Blagojević, Islamagić.

FK Sloga Simin Han: Hamzabegović, Efendić, Kostić, Moranjkić, Šarčević, Ibrahimović, Stjepanović, Širanović, Kojić, Omerović, Vukmirović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.