Varešanović: Dosta je, upalio se alarm

Olimpik nema pravo na kiks

Varešanović: Dosta je, upalio se alarm

E. Škorić

Olimpik u Bugojnu ima samo jedan cilj, a to je da ostvari pobjedu, kazao je trener Vukova s Otoke Mirza Varešanović.

Olimpik želi da se vrati u Premijer ligu BiH, iako ove godine ima jaku konkurenciju u vidu Sloge iz Simin Hana, Zvijezde, pa i Veleža, koji se vraća u sami vrh.

Stoga će utakmica protiv Iskre biti "na sve ili ništa" za Olimpik, bar tako je najavio strateg Mirza Varešanović.

"Sigurno da očekujem pobjedu. Sve drugo  bi bio neuspjeh za nas. U dosadašnjem dijelu smo najviše bodova prosuli protiv uslovno rečeno slabjih rivala, ali sada se upalio alarm i ovu utakmicu mi moramo da dobijemo", kazao je Varešanović, za SportSport.ba, pa je dodao:

"Moramo imati pravi pristup. Ekipa Iskre je dobra i mlada ekipa, igra pred svojom publikom i varamo se ako mislimo da ćemo bez stopostotnog angažmana do trijumfa. Nakon kikseva protiv Igmana, Orašja, Travnika... nemamo pravo da prosipamo bodove. To bi nam otežalo put do cilja, a svi znaju da je to Premijer liga".

Favoriti za viši rang su uglavnom poznati.

"Ne pratim prevše konkurente, ali mi smo u direktnim okršajima dobili i Zvijezdu i Slogu, pa i Velež u Mostaru i nekako smo uz Slogu najviše pokazali, a tu su naravno Zvijezda i Velež, bez obzira koliko zaostaje trenutno. Vodit će se žestoka borba, nadam se da dalje ide onaj koji najviše zasluži".

Razlog slabijih partija njegovih igrača u "manjim" utakmicama Varešanović opravdava nedostatkom motiva.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Kada nadigrate ekipe poput Sloge, Zvijezde i Veleža, onda se opustite protiv onih slabijih i desi se da ne ostvarite pobjedu, pa to valja poslije nadoknaditi", jasan je Varešanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi