Velež u derbiju dočekuje lidera, Olimpik gostuje u Bugojnu

Prva liga FBiH

Velež u derbiju dočekuje lidera, Olimpik gostuje u Bugojnu

Sve utakmice 14. kola Prve lige FBiH bit će odigrane danas u terminu od 13.30 sati. 

Najzanimljivije će biti u Mostaru gdje će Velež dočekati lidera na tabeli, Zvijezdu iz Gradačca. Velež za poraz ne zna već pet mečeva, a u tom periodu su ostvarili tri pobjede i dva remija. S druge strane, Zvijezda je u nizu od četiri vezana trijumfa, a iza leđa im stoje Sloga Simin Han i Olimpik sa bodom, odnosno dva boda manje. Velež bi se eventualnom pobjedom gotovo potpuno priključio samom vrhu tabele, ali bi eventualnim porazom ostao čak 10 bodova iza lidera. 

Veoma zanimljivo će biti i u Bugojnu gdje će Iskra dočekati Olimpik. Bugojanci se nalaze u donjem dijelu tabele sa samo 13 bodova, a Olimpik dolazi pod imperativom pobjede koja bi ih ostavila u vrhu tabele sa šansama da se domognu na kraju prve pozicije. 

Također, zanimljivo bi trebalo biti i u Konjicu gdje će Igman dočekati Slogu Simin Han. Sloga je na posljednjih pet mečeva ostvarila tri pobjede, dok Igman za poraz ne zna pet mečeva i sigurno da ni danas neće lako položiti oružje. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Od ostalih mečeva Čapljina dočekuje Metalleghe, Kakanj Jedinstvo, a Slaven iz Živinica Orašje. Zanimljivo bi moglo biti i u Travniku gdje domaća ekipa dočekuje TOŠK iz Tešnja, a Visoko će igrati protiv Bratstva iz Gračanice. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi