Tavecchio odlazi

Italijani će birati novog predsjednika

Edmir Škorić

Predsjednik Italijanskog nogometnog saveza Carlo Tavecchio spreman je da napusti svoje radno mjesto.

Italija se nije plasirala na Svjetsko prvenstvo i u dvomeču baraža je ispala od Švedske, što je itekako veliko razočarenje za ovu zemlju. Tavecchio je smijenio selektora Giampiera Venturu i sada je i sam spreman otići.

Kako javljaju mediji u Italiji, Tavecchio teško podnosi ogroman pritisak javnosti, pa će na sutrašnjoj sjednici tamošnjeg saveza podnijeti ostavku.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

To bi značilo da će Italijanski nogometni savez početkom godine krenuti u reforme i nove izbore kako bi se proglasio novi predsjednik, pa će i imenovanje novog selektora vjerovatno biti prolongirano.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.