Ranieriju ponuđeno selektorsko mjesto
Foto: EPA

Nakon odustajanja Ancelottija

Ranieriju ponuđeno selektorsko mjesto

M. Šljivak

Trener francuskog Nantesa Claudio Ranieri dobio je neočekivanu ponudu.

Nakon što je posao selektora reprezentacije Italije odbio Carlo Ancelotti, Fudbalski savez ove zemlje je kontaktirao Ranierija i ponudio mu je posao selektora.

Sada se očekuje odgovor 66-godišnjeg stručnjaka. On uz dosta uspjeha ove sezone vodi ekipu Nantesa i zaista teško je očekivati da će tek tako napustiti posao u ovom klubu.

Međutim, vođenje nacionalnog tima je svakako veliki izazov. Pred njim je sada velika odluka o kojoj će vjerovatno jako brzo odlučiti.

Prethodno je otkaz na mjestu selektora Azzurra dobio Gampiero Ventura koji nakon 60 godina nacionalni tim nije uspio odvesti na Svjetsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ranieri je 2014. godine bio selektor Grčke, ali se nije proslavio. Upisao je samo jedan bod u četiri utakmice i veoma brzo je dobio otkaz.

Mjesto selektora su pored Ancelottija odbili još Roberto Mancini i Max Allegri i čini se kako će saga o novom selektoru još trajatu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti