"Da li bih bio selektor Italije? Morao bih razmisliti..."

Izjasnio se Claudio Ranieri za Sky Sport Italia

"Da li bih bio selektor Italije? Morao bih razmisliti..."

E. Ganibegović

Nogometna reprezentacija Italije je u potrazi za novim selektorom, međutim već nekoliko imena je odbilo tu poziciju. Spominjali su se Carlo Ancelotti, Roberto Mancini i Max Allegri, ali sva trojica su odbila poziv.

Naime, nakon što je posao selektora Azzura odbio Carlo Ancelotti, Fudbalski savez ove zemlje je kontaktirao Ranierija i ponudio mu je posao selektora.

Povodom glasina izjasnio se Ranieri za Sky Sport Italia, te rekao kako bi morao razmisliti o tome jer je pod ugovorom sa francuskim Nantesom.

"Da li bih bio selektor Italije? Morao bih razmisliti o tome, ali ne ovisi to samo o meni, jer imam ugovor s Nantesom i predsjednikom s kojim bi također trebao razgovarati", izjavio je Ranieri.

"Vidio sam kako se spominju imema poput Allegrija, Contea i Ancelottija. Kažem kako sada treba da pažljivo razmišljaju o tome šta će učiniti. Koji god trener od ovih imena dobije poziciju selektora biće odlično."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Italija nije propustila Svjetsko prvenstvo posljednjih 60 godina, ali s vremena na vrijeme morate pasto na dno kako biste se vratili na noge", zaključio je Ranieri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti