Ancelotti ima recept da vrati Italiju u sami vrh
Foto: EPA

Želi legende u svom stručnom štabu

Ancelotti ima recept da vrati Italiju u sami vrh

E. Čaušević

Legendarni italijanski fudbaler Alessandro Nesta prethodne dvije godine proveo je na trenerskom mjestu Miamija, ali je odlučio napustiti ovaj američki klub.

Nekadašnji defanzivac Lazija i Milana svoju karijeru je završio prije nekoliko godina u Sjedinjenim Američkim Državama gdje je odlučio početi trenerski posao. Nesta je dvije godine bio trener Miamija, ali je odlučio napustiti ovu funkciju jer se želi vratiti u Italiju.

Poznato je da su Azzurri bez selektora, a glavni kandidat da preuzme palicu ove reprezentacije je Carlo Ancelotti. Prema pisanju italijanskih medija upravo zbog toga je Nesta napustio Miami jer će, ako Ancelotti prihvati ponudu, gotovo sigurno biti jedan od njegovih pomoćnika.

"Nakon dvije sjajne godine moje putovanje s Miamijem došlo je do kraja. Želim se zahvaliti svim divnim ljudima koji su bili dio ove avanture. Spreman sam za neke nove izazove u svojoj karijeri, a vama želim mnogo sreće u budućnosti", izjavio je Nesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi