Liga prvaka, grupa B

PSG primio gol pa demolirao Celtic, slavio i Bayern

Večeras su odigrane utakmice 5. kola grupe B u kojim su PSG i Bayern slavili očekivane pobjede.

PSG je na Parku prinčeva savladao Celtic sa 7:1 iako je imao loš početak utakmice jer su gosti poveli već nakon 50-ak sekundi. Strijelac je bio Dembele, a ispostavilo se da je taj gol samo naljutio Parižane koji su do odlaska na odmor do vrha napunili mrežu gostiju iz Glazgova.

Neymar je u 9. minuti zabio za 1:1 a već u 22. za potpuni preokret, da bi šest minuta kasnije Cavani pogodio za visokih 3:1. Igrao se 35. minut kada se u listu strijelaca upisao i Mbappe, koji je postavio rezultat prvog poluvremena (4:1).

U drugom poluvremenu se dugo čekalo na gol, ali je PSG uspio zabiti još tri i tako potpuno potopiti Celtic. Prvo je u 75. minuti Verratti pogodio za 5:1, da bi četiri minute kasnije Cavani svojim drugim golom povisio na 6:1. Konačan rezultat utakmice postavio je samo minutu kasnije Dani Alves.

Bh. reprezentativac Jozo Šimunović odigrao je svih 90 minuta u ekipi Celtica, a u 35. minuti je dobio žuti karton.

Bayern je kao gost savladao Anderlecht rezultatom 2:1, a do vodstva je stigao tek u 51. minuti kada je Lewandowski krunisao lijepu akciju Bavaraca. Anderlecht je u 63. minuti zabio za 1:1 kada je pogodio Hanni , ali je pobjedu Bavarcima 14 minuta kasnije osigurao Tolisso golom za konačnih 2:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U ovoj grupi je odavno sve jasno, a ostalo je da se vidi još samo ko će završiti na prvom mjestu. Mnogo veće šanse za to ima PSG, koji ima maksimalnih 15 bodova i 3:0 iz prve utakmice sa Bayernom, koji je na drugom mjestu sa 12 bodova. Ova dva tima se u posljednjem kolu sastaju u Minhenu, gdje će Bavarcima trebati ubjedljiv trijumf da završi na prvom mjestu.

Zanimljivo će biti i u Glazgovu, gdje će Celtic protiv Anderlechta pokušati sačuvati treće mjesto i plasman u Evropsku ligu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.