Kurzawa ispisao historiju Lige prvaka
Foto: EPA

Na meču protiv Anderlechta

Kurzawa ispisao historiju Lige prvaka

Francuski reprezentativac i fudbaler PSG-a Layvin Kurzawa ispisao je historiju Lige prvaka sinoć protiv Anderlechta.

Njegova ekipa pobijedila je sa visokih 5:0, a Kurzawa je postigao čak tri pogotka. On se sva tri puta u strijelce upisao u drugom poluvremenu te je na taj način postao prvi defanzivac u historiji ovog takmičenja koji je postigao hat-trick.

Inače, Kurzawa je drugi fudbaler PSG-a ikada koji je uspio da postigne hat-trick u Ligi prvaka, a prvi je bio naravno Zlatan Ibrahimović i to u oktobru 2013. godine. 

Zanimmljivo, bilo je to upravo na susretu protiv Anderlechta kojem sigurno više neće biti drago kada ga kuglice spoje sa PSG-om. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, osim što slavi hat-tick, Kurzawa večeras može proslaviti i plasman svoje ekipe u osminu finala ovog takmičenja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti