PSG razbio Anderlecht, Celtic namučio Bayern
EPA

Liga prvaka 4. kolo

PSG razbio Anderlecht, Celtic namučio Bayern

Eldar Ganibegović

Fudbaleri PSG-a su na domaćem terenu u okviru 4. kola Lige prvaka bili bolji od Anderlechta rezultatom 5:0.

Naravno, ulogu favorita su imali fudbaleri kluba iz Pariza, koji su u potpunosti nadigrali svog protivnika.

U prvom poluvremenu smo imali priliku vidjeti dva pogotka u mreži belgijskog prvaka, a strijelci su bili Veratti u 30 minuti i Neymar u 45+4 minuti. 

PSG je i u drugom poluvremenu bio dominantniji protivnik u svakom pogledu. Nije se dugo čekalo na sljedeći pogodak, koji je bio djelo Kurzawe u 52 minuti meča.

Pitanje pobjednika je bilo davno odlučeno, ali bez obzira na to PSG nije imao namjeru da stane. Sljedeći gol su postigli u 72. minuti, a po drugi put na meču je strijelac bio Kurzawa, koji je šest minuta poslije svog drugog pogotka postigao i treći u 78. minuti susreta i tako kompletirao hatt-trick. 

U drugoj utakmici ove grupe snage su odmjerili Celtic i Bayern Munchen. Bayern je u 22. minuti meča u Glasgowu došao do vodstva, a strijelac je bio Coman na asistenciju Ulreicha, što se ispostavilo kao konačan rezultat prvog dijela susreta.

Nakon odmora Celtic je zaigrao nešto bolje, pa su tako svoju dobru igru krunisali pogotkom u 74. minuti, kada je za izjednačenje gol postigao McGregor. U škotskom prvaku su vjerovali da mogu doći makar do boda, međutim njihove nade je otklonio Martinez, koji je sam tri minute poslije poravnanja postigao gol za vodstvo njemačkog giganta, što se na kraju ispostavilo kao konačan rezultat 1:2.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nakon ovog kola PSG je ostao na vrhu grupe B Lige prvaka sa 12 osvojenih bodova, dok se Bayern sa devet bodova nalazi na drugom mjestu. Treću poziciju drži Celtic sa tri boda, dok je Anderlecht posljednji bez bodova. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti