"PSG vara, izbacite ih iz Lige prvaka!"
Foto: EPA

Predsjednik La Lige kategoričan

"PSG vara, izbacite ih iz Lige prvaka!"

Edmir Škorić
Teme:

Predsjednik španske La Lige Javier Tebas traži da se PSG i Manchester City izbace iz Lige prvaka.

Tebas je optužio PSG i City za nepoštivanje UEFA-inih pravila o financijskom fair-playu, pa smatra da bi bogati klubovi trebali da se izbace iz najelitnijeg klupskog natjecanja.

"PSG i Manchester City najviše su uložili u igrače u posljednjih pet godina. Njihovi stvarni prihodi ne bi im mogli pokriti te troškove. Oni su izmislili fiktivne sponzore povezane s državom. Te cifre jednostavno ne odgovaraju cijenama na tržištu. Usporedili smo prihode ta dva kluba s prihodima Reala, Barce, Uniteda i Bayerna i oni su superiorni", poručio je Tebas.

Tebas tvrdi da je napuhana PSG-ova zarada od 344 miliona eura, što je znanto više od prihoda Bayerna, Reala, Uniteda i Barcelone, koji su znatno popularniji od pariškog kluba.

"PSG vara, njihovi sponzori su povezani s čitavom državom Katar!", riječi su prvog čovjeka La Lige.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Oštetit ćemo druge klubove ako prevarantima dozvolimo da se natječu u Ligi prvaka", smatra Tebas, dok su iz PSG-a po ko zna koji put potvrdili da rade po pravilima, pa su spremni da svoje klupske knjige prezentuju UEFA-i.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi