Pogba će zbog crvenog kartona s tribina gledati veliki derbi protiv gradskog rivala Cityja.

Francuz nije pazio

Glupost Pogbe zbog koje propušta utakmicu godine

Edmir Škorić

Paul Pogba večeras je u susretu Arsenala i Manchester Uniteda (1:3) dobio direktan crveni karton.

 

United je slavio s 3:1 u derbiju 15. kola Premier lige na Emiratesu i zadržao korak za Cityjem, a Pogba je imao sjajan meč pošto je udijelio dvije asistencije za Lingarda.

Međutim, nije dočekao kraj meča, jer je u 74. minuti zbog oštrog starta nad Bellerinom dobio crveni karton, a to znači da neće igrati u narednom kolu protiv Cityja na Old Traffordu.

Po svemu sudeći utakmica godine za United i jedna od važnijih u borbi za titulu. Ukoliko se Pogbin prekršaj okarakteriše kao namjeran i izuzetno prgav, mogao bi dobiti i do tri meča suspenzije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.