Fantastičan meč na Emiratesu, Lingard i De Gea junaci Uniteda
Arsenal je imao mnoštvo prilika, ali je na kraju poražen. (Foto: EPA)

Crveni vragovi do važne pobjede

Fantastičan meč na Emiratesu, Lingard i De Gea junaci Uniteda

E. Škorić

Arsenal i Manchester United odmjerili su snage na Emiratesu, a četvrtu vezanu pobjedu ostvario je sastav Crvenih vragova, pošto je s 3:1 bio bolji od domaćeg tima.

Arsenal i United su ušli u seriju pobjeda, ostvarili su po tri vezane u Premier ligi, pa je bilo jasno da će za jednu ili obje ekipe ta serija večeras prestati. Na kraju, Mourinhov United istu nastavlja i primiče se vodećem Cityju na samo dva boda, s tim da Građani tek treba da odigraju svoj meč s West Hamom (sutra u 17 sati) i ono što je zanimljivo, narednog vikenda se sastaju u direktnom okršaju.

Večerašnji meč na Emiratesu pružio je pregršt uzbuđenja i definitivno se imalo šta vidjeti, a junaci su gostujući golman David De Gea sa dvocifrenim brojem odbrana, od čega je barem šest bilo vrhunskih, te Lingard koji je zabio dva gola.

Arsenal je spavao na otvaranju meča, pošto je za samo 11 minuta gostujući tim postigao dva gola. Prvo je u četvrtoj minuti Valencia savladao Čecha, a onda Lingard u 11. minuti na asistenciju Martiala.

Do odlaska na odmor veliki broj zicera za Aresnal, ali nevjerovatni De Gea sve je branio, da bi kapitulirao tek u 49. minuti, kada Alexandre Lacazette smanjuje na 2:1.

I kada je sijevalo pred golom Uniteda, Arsenal prima treći pogodak. Majstorija Pogbe, sjajna asistencija za Lingaarda u 63. minuti, a ovom nije bilo teško da loptu s pola metra gurne u praznu mrežu za konačnih 3:1.

U sjajnom meču United je ipak bio bolji, mada je Arsenal taj koji je stvorio veći broj šansi, no kako rekosmo, De Gea je bio vrhunski. Bh. reprezentativac Sead Kolašinac igrao je do 76. minute, kada ga je zamijenio Olivier Giroud.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 15. kolo:
Arsenal - United 1:3 (Lacazette 49/ Valencia 4, Lingard 11, 63)

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi