Francuz želi napustiti Sevillu

Steven N'Zonzi ponovo na meti Stare dame

Svi značajniji evropski mediji su proteklog ljeta pisali da Max Allegri silno želi vidjeti veznjaka Seville Stevena N'Zonzija u ekipi Juventusa. 

Stara dama, međutim, nije uspjela realizovati N'Zonzijev transfer tokom ljetnog prelaznog roka, ali se sada očekuje da će već u januaru uputiti novu ponudu Andalužanima.

N'Zonzi će ovog mjeseca napuniti 29-godina, a njegov ugovor sa Sevillom važi do juna 2020. godine. Ipak, franuskom fudbaleru u zadnje vrijeme "ne cvjetaju ruže" u Andaluziji.

Naime, on je pred susret La Lige sa Villarrealom odstranjen iz ekipe zbog disciplinskih razloga, a N'Zonzija nije bilo ni u timu Seville koji je u subotu odmjerio snage sa Deportivo La Corunom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prema tvrdnjama španskih medija, N'Zonzi je frustriran zbog situacije u kojoj se našao, te je izrazio želju da napusti Sevillu već u januaru.

Sevilla je tokom ljeta tražila 40 miliona eura za N'Zonzija, što je i odvratilo Staru damu od njegovog potencijalnog transfera. Međutim, sada se očekuje da Andalužani drastično snize njegovu cijenu, što bi moglo značiti da će Juve konačno realizovati njegov transfer.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.