Higuain objasnio koga je pogledom tražio na tribinama San Paola
Argentinski napadač je proslavio gol protiv svog nekadašnjeg kluba što je još više naljutilo navijače Napolija

"Rat" se nastavlja

Higuain objasnio koga je pogledom tražio na tribinama San Paola

Endin Čaušević, foto: EPA

Fudbaleri Juventusa sinoć su slavili na gostovanju protiv Napolija (1:0) u velikom derbiju 15. kola itallijanske Serije A.

Napoli je prije sinoćnje utakmice bio prvi na tabeli Serije A sa četiri boda više u odnosu na Juve, ali se Stara dama sada primakla na samo jedan bod zaostatka za rivalom iz Napulja. Da stvar bude gora za domaće navijače utakmicu je odlučio njihov "smrtni" neprijatelj Gonzalo Higuain koji je postigao jedni gol.

Argentinski napadač postao je jedna od najomraženijih ličnosti u Napulju nakon što je dres Napolija odlučio zamijeniti onim Juventusa. Ipak, iako je dao gol bivšem klubu Higuain je odlučio da ga proslavi što je još više naljutilo domaće navijače.

Ipak, ono što je bilo u centru pažnje jeste Higuainova zanimljiva reakcija nakon gola kada je na tribinama pogledom tražio nekoga. Nakon utakmice Argentinac je otkrio šta je značila ova proslava gola za njega, te koga je pokušao naći među navijačima.

"Tražio sam predsjednika Napolija, Aurelija De Laurentiisa, ali nisam mogao da bga vidim. Možda se jednostavno sakrio", poručio je Higuain nakon meča.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Poznato je da je De Laurentiis jedan od krivaca što je Argentinac napustio Napoli, a njihov odnos se dodatno pogoršao nakon transfera. Blago rečeno, Higuainova proslava gola pokazuje kakva netrpeljivost vlada na relaciji njega i predsjednika njegovog nekadašnjeg kluba.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bananko
pogledom me milujes...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi