Završena godina za Howedesa

Odigrao samo jedan meč

Završena godina za Howedesa

Edmir Škorić, foto: EPA

Njemački nogometaš Benedikt Howedes će pauzirati do kraja godine, potvrdio je Juventus na zvanicnoj stranici.

Dakle, Howedes neće igrati u narednih nekoliko susreta, počevši od meča Lige prvaka protiv Olympiakosa, kojeg bi mogao da propusti i hrvatski napadač Mario Mandžukić zbog povrede.

Howedesu je dijagnosticirana povreda na desnom bedrenom mišiću i zbog toga neće biti na terenu najmanje do početka 2018. godine.

Od dolaska iz Schalkea Howedes je odigrao tek jednu zvaničnu utakmicu za Staru damu i nikako da ga prođe maler s povredama, mada je Juventusova sreća da ima dosta defanzivaca koji su spremni i na koje trener Massimiliano Allegri ozbiljno računa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Howedes je u Juventusu kao posuđen igrač, a u Schalkeu je za 10 godina odigrao 240 utakmica.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi