Kuglice će opet 'zaplesati', velikani poput Barce, Uniteda, Bayerna, Real Madrida čekaju na svoje rivale, a načešće prognoze su da će igrait Chelsa i Barcelona.

Žrijeb Lige prvaka i Evropske lige

Spremite se za spektakle, a svog protivnika u Ligi prvaka čekaju i Plavi

E. Škorić

U 12 sati održat će se žrijeb osmine finala Lige prvaka, a svoj rivale kasnije će saznati i juniori Željezničara u Omladinskoj Ligi prvaka.

Posebnu čar imaju ta žrijebanja parova Lige prvaka i nije bitno da li se radi o grupnoj fazi ili o nekoj od nokaut faza turnira. Nakon što su završene utakmice grupne faze, danas ćemo saznati parove osmine finala.

Postoji mogućnost da odmah vidimo spektakle poput United - Bayern, City - Juventus, Juventus - Bayern, Barcelona - United, Barcelona - PSG itd... Definitivno će morati barem dva spektakla da ponudi osmina finala, a uvjereni smo da će ih biti nekoliko. Na kraju krajeva, klubovi koji prođu grupnu fazu ne mogu ponuditi ništa osim kvaliteta.

Žrijeb je, dakle, u 12 sati, a pravilo je da se ne mogu sastati dvije ekipe koje su bile zajedno u grupi, niti dvije iz iste države. I nosilac je domaćin u revanšu. Prve utakmice igrat će se 13., 14., 20. i 21. februara, a revanši su 6., 7., 13. i 14. marta 2018. godine.

Prema statističarima, najizvjesniji par osmine finala je Barcelona - Chelsea. Navodno su 33 posto šanse da se ovi timovi nađu jedan nasuprot drugog u narednoj rundi.

Nositelji na današnjem žrijebu su Manchester United, PSG, Roma, Barcelona, Manchester City, Bešiktaš, Tottenham, Liverpool.

Nenositelji su Basel, Bayern, Chelsea, Juventus, Real Madrid, Porto, Sevilla, Šahtar.

Biće uzbudljivo i na žrijebanju parova šesnaestine finala Evropske lige pošto su Crvena zvezda i Partizan izborili prolaz dalje, a tu se nalaze i Milan, Lazio, Atletico, Arsenal...

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Svog rivala čekaju i juniori Željezničara, koji su pod palicom Omera Joldića uspjeli da naprave veliki uspjeh i da izbore play-off Omladinske Lige prvaka. Poslije Ludogoreca i Lokomotive, slijedi okršaj s nekim od velikana.

Mogući rivali su Manchester United, PSG, Atletico, Sporting, Spartak, Feyenoord, Monaco i Real Madrid.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.