Barca kasno slomila čvrst otpor Villarreala, Suarez i Messi održali Katalonce na vrhu
Možda i ključni detalj susreta desio se u 60. minuti kada je Villarreal ostao sa igračem manje zbog isključenja Rabe.

Dvanaesta pobjeda u La Ligi ove sezone

Barca kasno slomila čvrst otpor Villarreala, Suarez i Messi održali Katalonce na vrhu

Barcelona je u pretposljednjem susretu 15. kola La Lige na gostujućem terenu savladala Villarreal rezultatom 2:0, a pitanje pobjednika je riješila u relativno kasnom periodu susreta.

U prvom poluvremenu su obje ekipe imale po nekoliko prilika za gol, a najbolju Gerard Pique koji je već u 5. minuti uzdrmao prečku. Prijetili su Soriano i Messi, ali se rezultat nije mijenjao.

Možda i ključni detalj susreta desio se u 60. minuti kada je Villarreal ostao sa igračem manje zbog isključenja Rabe. Od tog momenta, Barcelona je u potpunosti zagospodarila terenom i vrlo brzo krunisala brojčanu prednost.

Igrao se 72. minut kada je Luis Suarez lijepo pogodio za vodstvo Barcelone od 1:0, da bi 11 minuta kasnije Messi rutinski zabio za 2:0 i siguran trijumf Katalonaca na ovom izuzetno nezgodnom gostovanju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je i dalje prvoplasirani tim na tabeli La Lige sa 39 bodova, dok Villarreal zauzima šestu poziciju sa 21 bodom. Katalonskom klubu u leđa gledaju Valencia (34) i Atletico Madrid (33), dok Real Madrid ima 31 bod.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti