Lionel Messi izjednačio historijski rekord legendarnog Gerda Mullera
Fantastični Argentinac je protiv Villarreala postigao svoj 525 gol u dresu Barce, a njegov sljedeći pogodak će označiti i novi veliki rekord.

Najbolji strijelci svih vremena u dresu jednog kluba

Lionel Messi izjednačio historijski rekord legendarnog Gerda Mullera

Barcelona je jučer, nakon dva vezana remija u La Ligi, uspjela upisati pobjedu. Katalonci su slavili rezultatom 0:2 na gostovanju kod Villarreala, a drugi gol Barce je bio djelo Lionela Messija.

Osim, što je svojim pogotkom iz 83. minuti potvrdio pobjedu Barce, Messi je uspio izjednačiti i historijski rekord legendarnog napadača Bayerna i reprezentacije Njemačke Gerda Mullera.

Naime, Messiju je jučerašnji gol protiv Villarreala bio 525 u dresu Barce, pa se on pridružio Mulleru na vrhu liste fudbalera sa najviše postignutih pogodaka za jednu ekipu, pošto je legendarni njemački napadač u dresu Bayerna također 525 puta tresao protivničke mreže.

Naravno, rekord koji trenutno djele Messi i Muller odnosi se samo na klubove iz neke od liga "petice", s obzirom da bi historijski podaci iz ovih takičenja trebali biti najprovjereniji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sjajni Argentinac će već naredne nedjelje imati priliku da prestigne Mullera s obzirom da Barcelona na Nou Campu dočekuje Deportivo La Corunu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi